Diş Hekimliği Klinik Öğrencilerine Yönelik Dijital Diş Hekimliği Eğitimi

ZONGULDAK BEÜ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ “GÜLÜŞ TASARIMI VE DİJİTAL DİŞ HEKİMLİĞİ” KONULU EĞİTİME EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan CAD/CAM cihazının kliniklerimizde kullanımı vesilesiyle, Bilgisayar Destekli Diş Hekimliği Akademisi (CADA) ülkemizde dijital diş hekimliğinin bilimsel temelde yaygınlaşması amacıyla yapılan eğitimler kapsamında ‘Diş Hekimliği Klinik Öğrencilerine Yönelik Dijital Diş Hekimliği Eğitimi’ düzenlendi.

Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Seda CENGİZ “Dijital Diş Hekimliği Öncesi Sonrası”  ,  Dr. Mehmet DİKMEN “Dijital Diş Hekimliği İş Akışı ve Planlama” ve Dt. Onur ÖZTÜRK “Dijital Gülüş Tasarımı ve Planlama” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Konuşmalar sonrasında eğitime katılan öğrenciler, Protetik Diş Tedavisi Kliniği’nde yaklaşık 2 yıldır öğretim elemanları tarafından aktif olarak kullanılan, CAD/CAM cihazı ile modeller üzerinde tarama yaparak öğrendikleri bilgileri pratiğe döktüler.

Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi ve Dişeti Hastalıkları (Periodontoloji) öğretim üyesi Doç. Dr. M. İnanç CENGİZ’e göre, kliniklerimizde çalışan deneyimli ve tecrübeli öğretim üyelerimiz ve asistanlarımız sayesinde Zonguldak halkına “Estetik Diş Hekimliği Restorasyonları” ile artan bir kalitede ağız diş sağlığı tedavi hizmeti sunulmaktadır. İnsan ilişkilerinde gülüşünü saklamayan insanlara güven duyulması nedeniyle Diş hekimliğinde estetik uygulamalarla bir insanın gülüşünü değiştirmenin hasta ve hekimler için çok değerli bir tedavi olduğunu bildirdiler.

Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi uyguladığı son teknolojik yöntem ve kullanılan ileri teknoloji cihazlarla tedavi sürecini hem kısaltmakta hem de hasta memnuniyetini arttırmaya devam ettirmektedir.