Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Merkezinde “Diş Hekimliğinde Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon” Eğitimi Verildi

20-26 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri üniversitemizde kutlanmaya devam ediyor.

Bu bağlamda, üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezinde 21 Kasım Çarşamba günü, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu tarafından merkezimizde “Diş Hekimliğinde Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon” konulu eğitim verildi.

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezince düzenlenen, akademik ve idari personelin katıldığı eğitimde konuşan Başustaoğlu, “Diş Hekimliğinde Enfeksiyon Kontrolü”, “Temizlik, Dezenfeksiyon, Sterilizasyon İşlemleri”, “El Hijyeni”, “Diş Ünitelerinin Dezenfeksiyonu Talimatı” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Eğitim, Prof. Dr. Başustaoğlu’nun katılımcılardan gelen çeşitli soruların cevaplandırması ile sona erdi.